pirmdiena, 2014. gada 29. decembris

Daži "Zaļo" Ziemassvētku svinēšanas meistardarbnīcas dalībnieku atziņas par to, ko darīt, lai Ziemassvētki būtu "zaļāki"

Gardumi & cienasts:
Izvēlies vietējo, bioloģiski audzēto produkciju! Ēd mazāk "sintētisko" saldumu.
Gatavo pats!
Patērē pēc iespējas mazāk dzīvnieku izcelsmes produktus. Atceries par tiem, kas ēd savādāk jeb veģetāriešiem!
Esi ekonomisks- neradi pārtikas atkritumus!
Mīli sevi - nepārēdies!
Rotājumi & dekorācijas:
Izmanto jau esošos resursus - lentītes, kastītes, papīru! Salasi dabas materiālus - čiekurus, zariņus, mizu!
Gatavo rotājumus pats!
Ej pats pie eglītes un nosvini mežā, neliec tai nākt pie sevis uz mājām.
Saglabā rotājumus citiem gadiem vai mainies ar draugiem!
Dāvanas:
Izgatavo dāvanas pats!
Izmanto materiālus otrreiz (pudeles kā svečturus, no sveču galiem lej jaunas sveces u.t.t).
Iesaiņo dāvanas dabai draudzīgos materiālos vai, piem., vairs nelietotu blūžu, šaļļu audumā.
Pirms pērc dāvanu, pārliecinies, ka saņēmējam tā patiešām vajadzīga.
Labākā dāvana - siltas sarunas ar mīļajiem. Dāvini kopābūšanas laiku (teātra, koncerta biļeti, vakariņas), nevis lietas.
Citas lietas:
Laicīgi gatavojies un plāno!
Attiecies ekonomiski (izslēdz eglītes lampiņas, elektroierīces, samazini apkuri, kamēr neesi mājās).
Radi jaunus iesaiņojamos papīrus no vecajiem.
Mandarīnu miziņas izkaltējot un izmantojot kā kurināmo kamīnā, istaba smaržo fantastiski.
Dedzini dabīgu izejvielu (sojas, palmu vaska) sveces.
Paliec Latvijā un svētkus nosvini, dodoties pie dabas.
Dziedi latviešu Ziemassvētku dziesmas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru